- Helsa mi tillater ikke at jeg står han av

Trekker seg som olje- og energiminister og partileder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Åslaug Haga holdt i dag pressekonferanse og erklærte at hun går av som partileder og olje- og energiminister.

- Punkt en, jeg går av som statsråd. Punkt to, jeg går av som partileder. Dette er ikke en politisk beslutning, men en personlig beslutning styrt av hensynet til min egen helse, sa Haga på pressekonferanse.

Hun sier den siste tiden har vært tøff etter gjentatte medieoppslag. Den siste avsløringen om at hun ikke har betalt skatt for utleieinntekter mener mange var den avgjørende årsaken til at hun nå trekker seg.

- Jeg har gjentatt at jeg langt fra at jeg langt fra har gjort alt perfekt i de daglige spørsmål. Men jeg har den siste tiden opplevd at smått blir stort, og alt blir like viktig.

- Jeg aksepterer fullt ut pressens rett til å stille alle spørmsål og til å få svar. Jeg opplever at politikere skal måles etter en strengere mal enn andre. Jeg observerer at mitt helt vanlig levde liv ikke når opp til forventningene, sier Haga.

Helse, ikke politikk

Haga understreker at det er helsen hennes som gjør at hun ikke lenger kan fortsette i regjeringen. - Min helse tillater ikke at jeg står han av. Jeg er sykmeldt for fire uker. Det kan bli flere. Jeg ønsker ikke å utsette helsa mi for fare, den tåler ikke lenger dette livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer