Helse Førde har 65 millioner i underskudd

Nyinnkjøpte designmøbler pryder kontoret, forkontoret og møterommet til administrerende direktør Jon Bolstad i Helse Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØRDE (Dagbladet): Mens pasientene i underskuddsbedriften Helse Førde må ta til takke med gamle senger og slitne venterom, er kontoret til administrerende direktør Jon Bolstads utstyrt med ledende tysk design på bord og stoler merket USM Haller og Walter Knoll. En innbydende hjørnesofa i mørk brun hud i korridoren venter på besøkende. For sofaen fra Walter Knoll betale sykehusledelsen 64 607 kroner - med moms - vel å merke inkludert et lite bord med glassplate som utgjør rundt seks tusen.

Ifølge fakturaene er den totale ordresummen på møblene som Helse Førde-administrasjonen bestilte i fjor høst på over 590 000 kroner, inkludert merverdiavgift.

I sykehusets øvrige avdelinger er det ikke mye nytt å se. På sengepostene er det umoderne og uhensiktsmessige senger som ikke kan heves og senkes, samt gammelt teknisk utstyr og nedslitte venterom, forteller frustrerte besøkende og ansatte til Dagbladet. Leder Harald Nesvik (Frp) av Stortingets helse- og omsorgskomité skjønner at ansatte nedover i systemet reagerer når sjefen flotter seg.

-  Dette er helt på jordet og ganske enkelt det dummeste signalet du kan sende ut til dine ansatte i ei tid der hver eneste stein blir snudd for å finne nok penger til pasientbehandling, sier Harald Nesvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.