Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helse-Hanssen er en elitist som ikke bryr seg om vanlige folk

Frp refser ringeren fra Nord-Trøndelag,

 -KAN IKKE GRIPE INN I ENKELTSAKER:  - Det er det vanlige brevsvaret fra helseminister Bjarne Håkon Hanssen når myndighetene blir bedt om å hjelpe enkeltpersoner som sliter i helsesystemet, sier leder i Stortingets helse- og omsorgskomite, Harald T. Nesvik. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
-KAN IKKE GRIPE INN I ENKELTSAKER: - Det er det vanlige brevsvaret fra helseminister Bjarne Håkon Hanssen når myndighetene blir bedt om å hjelpe enkeltpersoner som sliter i helsesystemet, sier leder i Stortingets helse- og omsorgskomite, Harald T. Nesvik. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Vet du noe om denne saken? Tips Dagbladet på 2400@db.no, ring 2400 00 00 eller send sms til 2400.
-----------------------
(Dagbladet): I dag skriver Dagbladet at Bjarne Håkon Hanssen personlig ringte direktøren ved Ullevål universitetssykehus, Tove Strand, konstituert administrerende direktør for Oslo universitetssykehus, Jan Eirik Thoresen, og toppsjefen for Helse Øst, Bente Mikkelsen.

270 000 i kø
Lederen i Stortingets helse- og omsorgskomite, Harald T. Nesvik (Frp) mener helseminister Bjarne Håkon Hanssen opptrer sterkt klanderverdig:

- Gang på gang har jeg i brevs form bedt helseministeren om å hjelpe fortvilte folk som ikke når gjennom i helsevesenet. Hanssen svarer alltid at han har sympati med dem og så videre, men til slutt skriver han som regel at han som helseminister ikke kan gripe inn i enkeltsaker, sier Nesvik til Dagbladet.

- Men når en venn av Bjarne Håkon blir syk, da kan han likevel engasjere seg i enkeltskjebner og ringe og legge direkte press på helsetoppene slik at hans venn, SV-toppen Inge Ryan, skal få bedre behandling. Jeg vil minne om at det står nesten 270 000 nordmenn i helsekø, sier Nesvik.

Jørgen Hattemaker
- Det er forskjell på Jørgen Hattemaker og Kong Salomo, ihvertfall i Hanssens forestillingsverden.  Helseministeren framstår som en elitist som ikke bryr seg om vanlige folk, sier Nesvik

Han er indignert og overrasket over Bjarne Håkon Hanssens opptreden.

- Vurderingsevnen hans har sviktet totalt. Alle skal behandles likt i Norge. Det blir ekstra ille når det er helseministeren som ringer og legger press på ansatte i helsevesenet, som jo han er øverste sjef for, sier Harald T. Nesvik til Dagbladet.

Snåsamannen
Det er ikke første gang det blir bråk når ringeren fra Trøndelag løfter av røret: I vinter sto helseministeren fram i VG og fortalte at han for mange år siden ringte Snåsamannen for å få ham til å kurere sønnen for kolikk.

Denne gangen har telefonene gått til toppene i helseforetak.

- Han burde selvsagt overlatt disse vurderingene til fagfolkene, sier Nesvik til Dagbladet.

 270.000 I HELSEKØ:  Harald T. Nesvik på besøk hos Frelsesarmeen, som også hjelper helsetrengende. Foto: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX.
270.000 I HELSEKØ: Harald T. Nesvik på besøk hos Frelsesarmeen, som også hjelper helsetrengende. Foto: BJØRN SIGURDSØN, SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling