Helse-Hanssen legger seg flat

Dette kan ha skapt inntrykk av at vi forskjellsbehandler, og det er jeg veldig lei meg for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKØYEN (Dagbladet): Helseminister Bjarne Håkon Hanssen sier til Dagbladet at han angrer på at han ringte Ullevål universitetssykehus, der vennen og SV-toppen Inge Ryan var innlagt. Ryan var misfornøyd med behandlingen han fikk.

- Når jeg nå ser reaksjonene dette har skapt, ser jeg at det er telefoner jeg ikke burde ha tatt. Det er jeg veldig lei meg for, for det kan ha ha gitt inntrykk av at vi forskjellsbehandler, sier Hanssen til Dagbladet i ettermiddag.

Statsråden ringte både direktør ved Ullevål universitetssykehus Tove Strand, konstituert administrerende direktør for Oslo Universitetssykehus, Jan Eirik Thoresen, og toppsjefen for Helse Sør Øst, Bente Mikkelsen.

- Inge har det bra
- Fikk Ryan en annen behandling etter at du tok kontakt med helsetoppene?

- Det vet jeg ikke, jeg har ikke tatt noen nye samtaler med dem for å sjekke.

- Hva har Ryan fortalt deg om resultatet selv?

- Det vil jeg ikke si. Han Inge har det bra nå, sier Hanssen.

Etter det Dagbladet kjenner til, har hendelsen på Ullevål sist helg vakt sterke reaksjoner etter hvert som historien har spredd seg i sykehusmiljøet.

- Når det dreier seg om folk man har vennskap med, må man være veldig forsiktig. Jeg burde sagt at dette er det andre som bør ta seg av, sier Hanssen.

Misfornøyd
Det var for ei uke siden at Inge Ryan ble innlagt på Ullevål universitetssykehus med lungebetennelse og over 40 i feber. Det var kona, KrF-representant Bjørg Tørresdal, som tok affære fordi mannen hadde hanglet lenge og fordi feberen var så høy.

— Stortingets bedriftslege var borte torsdag og fredag, og jeg har ikke fastlege. Derfor ringte Bjørg til Rikshospitalet, sier Ryan til Dagbladet.

En avdelingslege ved Rikshospitalet skaffet plass på Ullevål, der Ryan ble innlagt omgående. Ryan sier til Dagbladet at han var fornøyd med noe og misfornøyd med noe ved oppholdet på sykehuset.

— På Ullevål var det ting som var bra, og ting som var mindre bra. Men dette har med min helse å gjøre, og er ikke av offentlig interesse. Det har med mitt forhold til lege og sykepleier der å gjøre, sier Ryan.

Privatsak
Bjarne Håkon Hanssen mener Ryans helse er en privatsak.

- Hvordan kan dette være en privatsak når statsråden blir involvert slik?

- Nei, saken og at helseministeren ringer er ikke det, men hans Inges helse og behandlingen kan han fortelle om selv hvis han vil.

Dagbladet.no kommer med mer.