Helse-Hanssen vurderer å gi seg

I tenkeboksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) har gått i tenkeboksen. I løpet av sommerferien skal han avgjøre om han skal stille til gjenvalg som stortingsrepresentant.

Hanssen har bedt om å få gå i tenkeboksen til over sommeren, sier leder av nominasjonskomiteen i Nord-Trøndelag, Frank Jensen, til Dagens Næringsliv.

- Vi har latt ham få lov til det. Det kan være mange ting Hanssen ønsker å ta stilling til. Men vi håper at han vil si ja til renominasjon. Jeg tror også at man lenger opp i systemet ønsker å ha Bjarne Håkon Hanssen med på laget, sier Jensen til avisa.

- Det kan være et spørsmål om Jens Stoltenbergs overtalelseskunster. Nominasjonskomiteen i Nord-Trøndelag antar at samtalene vil foregå på et annet plan enn hos oss i dette spørsmålet, sier Jensen.

Bjarne Håkon Hanssen (45) er inne i sin tredje periode som stortingsrepresentant. Han ble første gang valgt inn på Stortinget i 1997. I 2000 ble han landbruksminister, og i den rødgrønne regjeringen har han vært arbeids- og inkluderingsminister fram til juni, da han overtok som helseminister.

Hanssen er regnet som en av de nærmeste og mest respekterte ministrene til statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

(NTB)

PÅ VEI UT?: Helseminister Bjarne Håkon Hanssen vurderer å gi seg. Foto: NED ALLEY
PÅ VEI UT?: Helseminister Bjarne Håkon Hanssen vurderer å gi seg. Foto: NED ALLEY Vis mer
Helse-Hanssen vurderer å gi seg