Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sebastian (10 mnd.) døde på vei til sykehus

Helse Møre og Romsdal siktet etter at Sebastian (10 mnd.) døde

Barneavdelingen var stengt da gutten trengte hjelp. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Grunnlaget for siktelsen er at mangelfull organisering av virksomheten førte til at det ikke ble gitt forsvarlig helsehjelp, skriver Sunnmørsposten onsdag kveld.

Dette sier foreldrene i dag: - Når jeg ser to, tre år gamle barn, så tar jeg fortsatt meg selv i å tenke at det er Sebastian

Sebastian var født med hjerte- og lungeproblemer og gjennomgikk en hjerteoperasjon da han var et par uker gammel. Den helga han døde, hadde han hatt RS- og norovirus og omgangssyken i tre uker.

En fredag kveld i februar 2015, måtte moren hans ta ham med til legevakta fordi barneavdelingen på sykehuset i Kristiansund var vedtatt helgestengt.

Da tilstanden hans ble forverret etter at han ble sendt hjem fra legevakta, ble det besluttet å sende ham i helikopter til sykehuset i Ålesund.

Sebastian døde under helikoptertransporten, som også var sterkt forsinket av tekniske problemer.

Saken ble oversendt til statsadvokaten på grunn av skjellig grunn til mistanke om at Helse Møre og Romsdal opptrådte straffbart i saken.

Etter dødsfallet ble det besluttet at barneavdelingen skulle holdes helgeåpent.

«Denne døden tilgir jeg deg aldri!», skrev guttens barnelege til helseminister Bent Høie etter dødsfallet.

Hun var en av de som forsøkte å redde Sebastian før han døde etter å ha blitt sendt hjem igjen da barneavdelingen på Kristiansund sjukehus var stengt.

LES OGSÅ: Småbarnsfamilie fortviler etter å ha sett konsekvensene av den stengte barneavdelingen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media