Helse og tillit

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Troen på at helsevesenet gir nødvendig hjelp er sviktende, går det fram av en undersøkelse som forsikringsselskapet Gjensidige har gjennomført. Nær halvparten av befolkningen tviler på om de får medisinsk hjelp når de trenger det.

Resultatet er selvsagt oppløftende for forsikringsbransjen, som ut fra disse tallene kan oppmuntre til private forsikringer. Men tallene bør også være til politisk bekymring, for tillit fra et stort flertall er en forutsetning for oppslutning om fellesskapsordninger som helsestellet vårt. Den svekkede tilliten kan være et resultat av mediefokusering på tilfeller av svikt i helsestellet, og selvsagt kan det bli enda bedre. Men det er i vår tid ingen grunn til å tvile på at helsevesenet stiller opp for oss alle når behov for hjelp oppstår. Helsevesenet har full støtte fra alle politiske partier, og knapt noen annen sektor får så rundhåndet tildeling fra fellesskapets kasse. Slik sett bør det også være unødvendig med individuelle private ordninger, annet enn som en tilleggssikring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer