<strong>- FULLSTENDIG UAKSEPTABELT:</strong> Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener det er fullstendig uakseptabelt at Helse Sør-Øst har brukt 30 millioner kroner bevilget til rehabilitering av rusmisbrukere på noe annet. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
- FULLSTENDIG UAKSEPTABELT: Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener det er fullstendig uakseptabelt at Helse Sør-Øst har brukt 30 millioner kroner bevilget til rehabilitering av rusmisbrukere på noe annet. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

Helse Sør-Øst får drepende kritikk av helseministeren

Anne-Grete Strøm-Erichsen liker svært dårlig at 30 millioner kroner bevilget til rusmisbrukere, er blitt brukt på noe annet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Helse Sør-Øst fikk i fjor en bevilgning på 50 millioner kroner for å hjelpe rusmisbrukere. Helseministeren refser styret i helseforetaket for å ha brukt over halvparten på noe annet.

30 millioner av den ekstraordinære bevilgningen på 50 millioner kroner ble brukt på kvinneklinikken på Oslo Universitetssykehus, Ullevål.

- Dette er fullstendig uakseptabelt, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en kommentar til NRK.

Hun vil be styrets leder om en forklaring på hvorfor pengene i regjeringens tiltakspakke ikke er blitt benyttet til de formål regjeringen har bestemt.

- Rusmiddelbehandling er en prioritert oppgave. Da kan man ikke gjøre dette, sier helseministeren, som åpenbart var opprørt da NRK konfronterte henne med avsløringen av pengebruken.

Også byråd for sosiale tjenester i Oslo, Anniken Hauglie, og direktør Lilleba Fauske i Rusmiddeletaten er opprørt over at Helse Sør-Øst har trosset regjeringens beslutning.

Styreleder Steinar Marthinsen i Helse Sør-Øst tar derimot saken med stor ro. Han forsikrer at pengene vil bli brukt etter intensjonene, men at det bare vil ta litt lengre tid. Helseforetaket har valgt å bruke 20 av de 50 millionene til et midlertidig mottak for rusmisbrukere i området ved Aker sykehus. Senere skal det etableres et fullverdig akuttmottak på området til gamle Ullevål sykehus.

Marthinsen forsikrer at de 30 millionene vil bli brukt til formålet.

Onsdag denne uka mottok helseministeren en rapport fra Stolteberg-utvalget som inneholder forslag til hvordan rusmisbrukere kan få bedre behandling.

(NTB)

<strong>VIL HA NED VENTETIDEN:</strong> Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Thorvald Stoltenberg er enige i at ventetiden på LAR-behandling må bort. De presiserer viktigheten av at LAR-pasienter får en fremtidsrettet tiltaksplan som er tilpasset den enkelte. Her var de på pressekonferansen onsdag. FOTO: BJØRN LANGSEM
VIL HA NED VENTETIDEN: Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og Thorvald Stoltenberg er enige i at ventetiden på LAR-behandling må bort. De presiserer viktigheten av at LAR-pasienter får en fremtidsrettet tiltaksplan som er tilpasset den enkelte. Her var de på pressekonferansen onsdag. FOTO: BJØRN LANGSEM Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer