Helse viktigere enn lønn

Tror du nordmenn er svært opptatt av å tjene mest mulig penger på enklest mulig måte? Du kunne knapt tatt mer feil, viser en undersøkelse fra MMI. Se lista over hva nordmenn mener er viktigst på arbeidsplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Markeds- og Mediainstituttet (MMI) har i samarbeid med Institutt for Organisasjonsanalyser (IOA) kartlagt hva nordmenn mener er viktigst på jobben. De har spurt 1000 mennesker, der i overkant av 600 er i jobb, om hvilke egenskaper ved arbeidet de setter høyest.

Hele 95 prosent av de spurte mener det er viktig med å kunne utvikle kunnskap og ferdigheter på arbeidsplassen. 93 prosent mener jobben må ivareta sikkerhet for helse og liv, og 88 prosent legger stor vekt på at det ikke er plagsom støy, kulde, varme og likende på jobben.

Det mest oppsiktsvekkende i undersøkelsen er trolig at ønsket om spesielt god lønn ligger helt nede på 18. plass på lista. 76 prosent er opptatt av svært god lønn, men bare 20 prosent mener det er meget viktig.

Helt nederst på lista ligger prestisje. Bare 10 prosent mener det er viktig at stillingen og tittelen sin gjør inntrykk på andre. 64 prosent mener det er viktig at bedriften prøver å skape små lønnsforskjeller, og 61 prosent vil ha en jobb der det er gode muligheter for forfremmelse og karriere.

De ti viktigste punktene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer