Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helse viktigst!

Helsepolitikken er det som opptar velgerne klart mest. 42 prosent mener dette er det viktigste området å ta opp foran kommune- og fylkestingsvalget, og 30 prosent mener det er det nest viktigste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette går fram av en meningsmåling Markeds- og Mediainstituttet (MMI) har gjort for Dagbladet. Velgerne ble spurt om å rangere det viktigste og nest viktigste politikkområde blant følgende fem aktuelle: Distriktspolitikk, eldreomsorg, helse/sykehus, innvandring og skolepolitikk.

Like

Målingen bekrefter at landets to største partier, Ap og Frp, i så måte traff velgerne hjemme med sine viktigste paroler under valgkampen i 97. Her, som på stadig flere områder, var de nye hovedmotstanderne i norsk politikk til forveksling like.

Frp-potensiale

Kristin Hoff i MMI sier dette i en kommentar:

- Innen helsepolitikk ligger det åpenbart et betydelig potensiale for alle partier, men kanskje spesielt for Frp. Det er grunn til å tro at Frp har hentet ut det meste av den vekst partiet kan få på grunn av sin innvandringsmotstand. De har trolig mest å hente i helsespørsmål hvor partiet dessuten har en profilert talsmann i stortingsrepresentant John Alvheim.