Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsearbeidere innrømmer sex med pasient

Den psykisk syke pasienten tok sitt eget liv i etterkant av at helsearbeiderne utnyttet henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) De to mennene på 57 og 59 år har i politiavhør erkjent seksuell omgang over år med en kvinnelig pasient (34).

Helsearbeiderne utnyttet kvinnen seksuelt i forbindelse med at de skulle hjelpe henne i en kritisk situasjon. 34-åringen led av alvorlig psykiatrisk lidelse, melder adressa.no

Jobbet på psykiatrisk sykehus
57-åringen var hjelpepleier for fornærmede på et psykiatrisk sykehus, og fikk også kvinnen i eget besøkshjem senere. Han har innrømmet seksuell omgang med kvinnen en rekke ganger i årene 1999 og 2000.

59-åringen møtte kvinnen mens han jobbet som enhetsleder ved et psykiatrisk sykehjem på Nordmøre, og hadde seksuell omgang med kvinnen mens hun var pasient ved institusjonen.

De to tiltalte mennene skal kjenne hverandre. Rettssaken mot dem pågår på.

- Det som er kommet opp rundt hennes liv visste jeg ikke om da jeg innledet et forhold til kvinnen, forklarte den 57-årige hjelpepleieren i retten i går.

Avsluttet livet
Kvinnen tok sitt eget liv 2. februar 2008, men hadde forut fortalt sin historie til sin psykiater og til politiet. Hennes fortelling er nedskrevet etter avhør.

Bistandsadvokat Jarle Gjengedal vil under rettssaken fremme en erstatningssak på vegne av kvinnens dødsbo. Nærmeste pårørende er mor og søster. De møter også som vitner i straffesaken mot de to tidligere helsearbeiderne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media