Helsebyråkratiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske sykehus har de ti siste åra hatt en større økning av administrative stillinger enn av legestillinger, ifølge et oppslag i VG i går. Legeforeningen reagerer på dette, særlig fordi legeforeningens medlemmer opplever at de må jobbe stadig hardere. Blant annet klager legene på at de må bruke store deler av arbeidsdagen på dokumentasjon.

Det er vanskelig for oss å vite hva som er en optimal fordeling av ressursene på norske sykehus. Vi kan heller ikke se bort fra at legeforeningens utspill er foranlediget av at Helsedepartementet vil bremse veksten i legestillinger i sykehussektoren og i stedet vil styrke den kommunale helsetjeneste. Men at det er mye å hente på smartere organisering av arbeidet i norske helseforetak må være hevet over tvil. Siden innføringen av helsereformen i 2002 har de årlige bevilgningene til sykehusene økt fra 53 til 103 milliarder kroner. Det er noe av bakgrunnen for samhandlingsreformen. Gode helsetjenester forsvinner åpenbart i overflødig byråkrati og lite optimal organisering. Det er i alles interesse at helseforetakene bruker ressursene best mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer