Helsedirektoratet anbefaler Norge å ta imot palestinere

Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å ta imot sårede palestinere fra Gazastripen, men mener at også økonomisk støtte, utlån av helsemateriell og utsendelse av helsepersonell kan være aktuelle tiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Verdens helseorganisasjon (WHO) ba i forrige uke om hjelp til palestinerne på Gazastripen. WHO omtaler situasjonen som en humanitær krise. WHOs bønn om hjelp førte til at norske myndigheter ba Helsedirektoratet finne ut av hva Norge kan gjøre.

I et brev til Helsedepartementet skisserer Helsedirektoratet flere alternativer, skriver Klassekampen.

Direktoratet mener at det «foreligger en humanitær krise på Gaza som har flere aspekter» og påpeker behov for medisinsk utstyr, avlastning av sykehus- og helsepersonell. Direktoratet mener at norsk økonomisk støtte kan være et «svært aktuelt tiltak». Videre mener Helsedirektoratet at Norge kan låne ut helsemateriell fra et lager som direktoratet disponerer. Et annet alternativ kan være å sende helsepersonell fra de regionale helseforetakene. Disse kan inngå som team i to grupper og som står reiseklare innen 24 timer, foreslår Helsedirektoratet.

Det siste alternativet er å sende sårede palestinere til Norge, men det er ifølge Klassekampen foreløpig uklart om regjeringen ønsker å gå for en slik løsning.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer