Coronaviruset:

Helsedirektoratet fraråder å håndhilse

Ved Oslo universitetssykehus er det innført forbud mot å håndhilse. Det synes Helsedirektoratet er et godt råd.

AVLYSTE: Fagdirektør i Helsedirektoratet Svein Lie snakket om valget om å avlyse skifestivalen på Holmenkollen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag er flere skoler stengt som følge av corona-smittede elever. Blant annet er det på Frosta i Trøndelag påvist flere tilfeller av coronavirus-smitte, noe som resulterte i at Borliglia barnehage og Frosta skole holder stengt.

Under Helsedirektoratets daglige pressekonferanse omkring coronasituasjonen i Norge, kunne lege og fagdirektør Svein Lie fredag opplyse om at Helsedirektoratet på dette tidspunktet er kjent med smitte ved minst åtte skoler og én barnehage i Norge.

Som et ytterligere tiltak i å begrense smitten, opplyser han om at Helsedirektoratet anbefaler at vi lar være å håndhilse.

Nær 100 smittede

Torsdag kveld opplyste Folkehelseinstituttet at det var 86 personer i Norge som var registrert smittet. Siden denne oppdatering er det altså påvist smitte hos flere personer i Norge.

- FHI har tallet, og det er slik at det er utvikling nesten like ofte som det blir analysert nye prøveserier, men det er nå rett i underkant av 100 smittede etter det jeg vet, sier fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet.

Elever på flere klassetrinn rundt om i landet holdes hjemme etter påvist smitte blant elever. Lie gjentar myndighetenes oppfordring om å være nøye med personlig hygiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer