Helsedirektoratet snudde om karanteneunntak

Helsedirektoratet mente først at ansatte i barnehager og skoler ikke bør få unntak fra smittekarantene på lik linje med personell i kritiske samfunnsfunksjoner. Nå har de snudd.

SNUDDE: Helsedirektoratet, her ved helsedirektør Bjørn Guldvog, endret mening om karanteneunntak for ansatte i barnehager og skoler. Foto: Annika Byrde / NTB
SNUDDE: Helsedirektoratet, her ved helsedirektør Bjørn Guldvog, endret mening om karanteneunntak for ansatte i barnehager og skoler. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag opplyser regjeringen at ansatte i skoler og barnehager får unntak fra smittekarantene i arbeidstida. Denne gruppen må imidlertid teste seg på dag tre og sju etter å ha vært nærkontakt til et bekreftet smittetilfelle for å oppfylle kravene til unntaket.

Unntaket gjelder ikke dersom den ansatte er i samme husstand eller tilsvarende nær et bekreftet smittetilfelle.

Beslutningen ble tatt på bakgrunn av faglige råd fra helsemyndighetene, hvor det går fram at Helsedirektoratet har endret mening om dette fra 15. desember til 27. desember.

Først mente Helsedirektoratet at man ikke bør gi et slikt unntak for ansatte i barnehager og skoler på lik linje med karanteneunntaket for personell i kritiske samfunnsfunksjoner.

Men nå støtter Helsedirektoratet FHIs forslag om å gi et unntak for ansatte i skoler og barnehager som er bredere enn det nåværende unntaket som gjelder for personell i kritiske samfunnsfunksjoner.

Anbefalingen

Smittekarantene er påkrevd for personer som registreres som øvrige nærkontakter til bekreftede smittetilfeller, men personell i kritiske samfunnsfunksjoner har unntak for dette karantenekravet i arbeidstida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.