Helsedirektøren ber seg fritatt for dødshjelpsaken

Helsedirektør Anne Alvik ba seg mandag fritatt fra videre saksbehandling av påstandene om aktiv dødshjelp ved Bærum sykehus. Årsaken er kritikken som Statens Helsetilsyn har fått for sin håndtering av denne saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hvis man ser på den dekning saken etter hvert har fått i pressen, vil man i hovedsak kunne si at pressen er klart kritisk til Helsetilsynets vurdering av saken. Det har så langt vist seg vanskelig, om ikke umulig fra Helsetilsynet å bidra til en nyansert framstilling i pressen», skriver Anne Alvik i et brev til Sosial- og helsedepartementet.

Hun skriver videre at flere aviser på lederplass har reist spørsmål om tilliten til Helsetilsynet. Dette tar Alvik svært alvorlig. Hun mener det er svært viktig at tilliten til tilsynsmyndigheten opprettholdes, og hun ber derfor departementet vurdere om det bør oppnevnes et en settehelsetilsynsmyndighet i denne saken.

«Begrunnelsen for dette er de etter hvert sterke innsigelsene som er kommet mot Helsetilsynets håndtering av saken og det forhold at medienes sterke fokusering bidrar til at andre viktige saker blir skadelidende», heter det i brevet.

NTB