Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsedirektøren går av

Helsedirektør Anne Alvik går av som helsedirektør. Søknaden om avskjed vil bli lagt fram for Kongen i statsråd i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NTB har Alvik sagt opp stillingen som helsedirektør. Hun gjør seg nå klar til å opptre på Dagsrevyen som starter klokka 19.

Hun sa 22. august at hun ville returnere til stillingen ved permisjonens utløp.

Hun ble kritisert for måten hun behandlet saken mot Bærums-overlegen som var mistenkt for å ha gitt aktiv dødshjelp.

I september 1998 ba fylkeslegen i Akershus helsedirektøren om å oversende saken til politiet. Dette skjedde ikke. I mai 1999 konkluderte Helsetilsynet med at dette ikke var aktiv dødshjelp og frikjente legen.

Daværende helseminister Dagfinn Høybråten anså granskingen som kritikkverdig og mangelfull, og gjenopptok undersøkelsene. Saken ble oversendt politiet.

Helsedirektør Anne Alvik ba om permisjon i mars, etter påtrykk fra helseminister Tore Tønne. Den offisielle begrunnelsen var det voldsomme mediekjøret mot henne. Hun ble innvilget permisjon i seks måneder. Petter Øgar ble konstituert i perioden.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Her kan du lese om dødshjelpsaken som felte Alvik.

GIKK ETTER KRITIKK: Anne Alvik tok permisjon da det stormet som verst etter dødshjelp-saken.