Helsedirektører på Brustads teppe

Helseministeren innkaller lederne i Helse-Norge for å fortelle dem at diskriminering og rasisme ikke er akseptabelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseminister Sylvia Brustad (Ap) innkaller lederne i Helse-Norge for å fortelle dem at diskriminering og rasisme ikke er akseptabelt.

Tirsdag ettermiddag samler Brustad styrelederne og direktørene i alle landets regionale helseforetak. Ambulansesaken der 37 år gamle Ali Haji Mohamed Farah ble liggende blodig og forslått i Sofienbergparken i Oslo forrige mandag er bakgrunnen for møtet.

- Jeg vil forsikre meg om at alle ansatte i vårt helsevesen har holdninger og en praksis som er i tråd med våre verdier om at alle skal få likeverdig behandling. Det må jeg snakke med sykehuslederne om, sier Brustad til NTB.

Under et møte med 13 innvandrerorganisasjoner tirsdag fikk Brustad skryt for at hun allerede få timer etter at ambulansen dro fra parken, slo fast at det som var skjedd, var totalt uakseptabelt.

På møtet fikk Brustad og regjeringskollegene Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) innspill på planene om en omfattende kartlegging av omfanget av offentlig rasisme og diskriminering.

(NTB)

ETTERFORSKES: Både ambulansesjåførene og polititjenestemennene er anmeldt etter at Ali Farah ble etterlatt blødende i Sofienbergparken. Nå ønsker Sylvia Brustad å komme all rasisme til livs. Foto: CAROLINE DREFVELIN
ETTERFORSKES: Både ambulansesjåførene og polititjenestemennene er anmeldt etter at Ali Farah ble etterlatt blødende i Sofienbergparken. Nå ønsker Sylvia Brustad å komme all rasisme til livs. Foto: CAROLINE DREFVELIN Vis mer
<B>MØTER HELSEMINISTEREN:</B> Tidligere i dag møtte helseminister Sylvia Brustad Fahrid Bouras i Ungdom mot vold. Seinere i dag møter hun lederne i Helse-Norge.