SIKTET: Direktøren i Vestre Viken HF, Erik Omland, trakk seg etter triksingen i ventelistene. Foto: Jarl Rehn-Erichsen / Scanpix
SIKTET: Direktøren i Vestre Viken HF, Erik Omland, trakk seg etter triksingen i ventelistene. Foto: Jarl Rehn-Erichsen / ScanpixVis mer

Helseforetaket Vestre Viken siktet etter ventelistesaken

Politiet har tatt ut foreløpig siktelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet har tatt ut en foreløpig siktelse mot helseforetaket Vestre Viken etter ventelistesaken ved Sykehuset Asker og Bærum.

Foreløpig er foretaket siktet for brudd på flere paragrafer i helsepersonelloven, skriver VG. En av paragrafene foretaket er siktet etter sier at organisering av foretaket skal gjøre det mulig for ansatte «å overholde sine lovpålagte plikter». Politiet understreker overfor avisen at siktelsen er foreløpig og at de ikke har konkludert i saken.

- Dette er både en foreløpig siktelse og et arbeidsdokument, som er oversendt Statens helsetilsyn for medisinskfaglig vurdering, sier politiadvokat Knut Skavang i Asker og Bærum politidistrikt.

Sykehuset har innrømmet at de har brutt med lovpålagte behandlingsfrister for flere tusen pasienter. Politiet har foretatt 25 avhør i saken og regner seg som ferdige med etterforskningen, med mindre det kommer nye opplysninger fra Helsetilsynet.

(NTB)