Helseforskjeller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en kronikk her i avisa fredag slo toppledelsen i Sosial- og helsedirektoratet fast at de sosiale helseforskjellene ser ut til å øke. De skriver at til tross for ti års bevissthet omkring sosiale helseforskjeller i velferdsstaten Norge er det ikke skjedd en utjevning. Dette kan omsettes til aktuell politikk på bare én måte: Den sittende regjeringen har ikke gjort en god nok jobb. I de åra Kjell Magne Bondevik har vært statsminister er forskjellene blitt større.

Sosial- og helsedirektoratet peker på noen problemområder, og vi merker oss at den beste medisinen synes å være brede fellestiltak på en rekke områder; «vi trenger tiltak som når hele befolkningen, basert på tanken om at alle skal ha like muligheter». Den faglig-administrative ledelsen foreslår altså å redusere sosiale helseulikeheter i brede lag. Mer privatisering og mer valgfrihet som favoriserer de sterke har derimot vært regjeringens politikk. Ikke underlig at forskjellene har økt under det nåværende regimet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer