Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsekontroll og bedre rettigheter for far

Nettmøte med lederen for mannspanelet dessverre avlyst pga sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les hele rapporten her.

(Dagbladet.no): Mannspanelet la i går fram sin innstilling etter seks måneders arbeid.

Nyutnevnte barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt, som fikk rapporten overlevert, mener Mannspanelet har gjort tallrike spydige kommentarer til skamme. Rapporten vil danne grunnlaget for en stortingsmelding om menn og likestilling senere i år.

-  Samfunnet skaper u-likestilling fra vugge til grav. Det er mye ugjort, sa panelets leder, stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap).

Mannspanelet foreslår blant annet en firedeling av fødselspermisjonen.

-  Forslaget vi nå legger fram, om 11 uker til mor, 11 til far og 22 som de kan dele fritt, tar hensyn til mor hvis hun vil være lenge hjemme. Det gir mer til far og det åpner for betydelig valgfrihet når det gjelder resten, sier Stokkan-Grande. Han ser gjerne dette innført allerede i budsjettet for 2009.

Panelet har med smått og stort lagt fram 50 forslag. Stokkan-Grande forteller at de har fått mange henvendelser fra fortvilte fedre som føler seg uten rettigheter overfor egne barn etter et samlivsbrudd. Bedre rettigheter for menn etter samlivsbrudd, regelmessig kontroll av menns helse, verneplikt for kvinner og landsdekkende kampanje for å endre mannsidealer er andre forslag i rapporten.

Nettmøtet er dessverre avlyst på grunn av sykdom.

OMSVERMET: - Vi skal sverme om statsråden som klegg for å sikre at hun følger opp rapporten, sa lederen for Mannspanelet Arild Stokkan-Grande da han overrakte rapporten til barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt i dag. Foto: Scanpix
OMSVERMET: - Vi skal sverme om statsråden som klegg for å sikre at hun følger opp rapporten, sa lederen for Mannspanelet Arild Stokkan-Grande da han overrakte rapporten til barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt i dag. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media