Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helseminister kom ut av skapet

Som første regjeringsmedlem i katolske Irland.

 PÅ 36-ÅRSDAGEN:  Som første statsråd i katolske Irland fortalte helseminister Leo Varadkar søndag at han er homofil. Foto:  Brian Lawless, Press Association/AP/NTB Scanpix.
PÅ 36-ÅRSDAGEN: Som første statsråd i katolske Irland fortalte helseminister Leo Varadkar søndag at han er homofil. Foto: Brian Lawless, Press Association/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irlands helseminister Leo Varadkar (36) står fram som homofil - som det første regjeringsmedlemmet noen gang i det katolske landet.

- Jeg er en homofil mann. Det er ikke en hemmelighet, selv om det ikke er noe alle nødvendigvis vet. Men det er ikke noe jeg har snakket offentlig om før, sa Varadkar i et intervju med den irske kringkasteren RTE søndag.

Varadkar er en kjent politiker i Irland, og han omtales som en mulig framtidig leder av sentrum-høyre-partiet Fine Gael.

Varadkars kunngjøring kommer fire måneder før en folkeavstemning i Irland om likekjønnede ekteskap.

- Banebrytende
Politisk kommentator i avisa Irish Times, Fiach Kelly, omtaler søndagens hendelse som et «banebrytende øyeblikk» i irsk samfunnsliv:

- En ledende minister som står fram, er noe som ikke ville skjedd for bare ti år siden. Dette er stort, sier Kelly.

(NTB-AFP).