Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helseministeren åpnet helseportalen

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen markerte en aldri så liten milepæl da hun onsdag åpnet helseportalen helsenorge.no.

ÅPNET HELSEPORTAL: Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen presenterte helseportal på nett i dag. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
ÅPNET HELSEPORTAL: Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen presenterte helseportal på nett i dag. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet med portalen er å gi folk bedre helsetjenester. Portalen inneholder informasjon om helse og sunnhet, helserelaterte rettigheter, helsetjenester og informasjon om sykdom og behandling.

- Folk venter å møte helse- og omsorgstjenestene på en moderne og effektiv måte. De fleste er interesserte i og opptatte av egen helse. Nå får de denne informasjonen samlet på ett nettsted, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Selvbetjening skal etter hvert bli et viktig innslag i portalen. Hver enkelt vil få oversikt over egen helseinformasjon.

- Selvbetjeningstjenester blir et viktig satsingsområde fremover. Jeg håper vi kan lansere tjenesten «mine egenandeler» og «mine resepter» på nettsiden i løpet av året eller tidligere, sier Strøm-Erichsen.

Tjenesten «mine vaksiner» er også under utarbeiding.

Helseministeren understreker at portalen bygges ut gradvis med flere tjenester. Det betyr at ikke alt er på plass fra første dag, men Helsenorge.no er sentralt i arbeidet med å styrke IKT-satsingen i helse- og omsorgstjenestene.

(NTB)

Les mer om portalen her.