- Helseministeren har lurt og feilinformert sine egne

SV anklager helseminister Ann-Grete Strøm-Erichsen (Ap) for å feilinformere. Høyre mener hun har lurt sine egne.

Ap-slag om funksjonshemmedes rettigheter:  På Aps landsmøte som begynner i morgen, torsdag, er det ventet at helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen (Ap) og Stoltenberg vil bli kritisert for sin motstand mot rettighetsfesting av personlige assistenter til funksjonshemmede. SV går nå ut og hevder at hun feilinformerer om utgifter. 

Foto: Nina Hansen , Dagbladet
Ap-slag om funksjonshemmedes rettigheter: På Aps landsmøte som begynner i morgen, torsdag, er det ventet at helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen (Ap) og Stoltenberg vil bli kritisert for sin motstand mot rettighetsfesting av personlige assistenter til funksjonshemmede. SV går nå ut og hevder at hun feilinformerer om utgifter. Foto: Nina Hansen , Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slaget om hvorvidt funksjonshemmede skal ha rett til personlig assistent, er ventet å stå på Aps landsmøte, som begynner i morgen, torsdag.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen vendte i høst tommelen ned for rettighetsfesting, bl.a. fordi det vil gi «betydelige» utgiftsøkninger.

Karin Andersen, nestleder i stortingets arbeids- og sosialkomite, og fra regjerings-partiet SV, går nå i rette med helsedepartementet og Ap-statsråden Strøm-Erichsen. 

- De setter opp regnestykker jeg mener er feil. Mange i Ap er enige med oss i det. Jeg har ikke hørt om mange i Ap som er i mot rettighetsfesting. Tvert i mot har jo en rekke stortingsrepresentanter skrevet under opprop på at de ønsker rettighetsfesting. Den pågående dragkampen før og på Aps landsmøte er derfor viktig, sier Karin Andersen til Dagbladet.

- Misforstår Stoltenberg og ledelsen hvis de tror at BPA kan bli et milliardsluk?

- En rettighetsfesting koster ikke mer. Man får bare selv bestemme om man heller vil ha de samme timene med assistent. Så skal jeg tolke dem snilt, gjør de vel det. Ikke at alle har forståelsen av hvor viktig det er å sikre folk assistanse for å leve et nogenlunde selvstendig liv under mest mulig like vilkår, sier Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.