Helseministeren krever gransking av trippeldrapet

- Vil ganske sikkert bli opprettet tilsynssak.

KREVER GRANSKING: Bjarne Håkon Hanssen vil at Helsetilsynet skal se på trippeldrapet i Tromsø. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KREVER GRANSKING: Bjarne Håkon Hanssen vil at Helsetilsynet skal se på trippeldrapet i Tromsø. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) ber Helsetilsynet om å starte full gransking av helsevesenets håndtering av den antatte gjerningsmannen i trippeldrapssaken i Tromsø.

Hanssen vil at tilsynet skal kartlegge den trippeldrapssiktedes medisinske historie og undersøke hva slags oppfølging han har fått etter at han ble utskrevet fra Åsgård psykiatriske sykehus.

- Jeg vil be Helsetilsynet gå tungt inn i denne saken. Det viktigste nå er å lære av mulige feil som er begått, sier Hanssen til VG Nett.

Fylkeslege Caroline Olsborg i Troms opplyser at Helsetilsynet vil undersøke om den trippeldrapssiktede har fått tilstrekkelig psykiatrisk behandling for sine psykiske lidelser.

- Ut ifra de opplysninger som er kommet fram, vil det ganske sikkert bli opprettet tilsynssak, sier Olsborg til NTB.

Hun forteller at fylkeslegen er orientert av politiet om personen som er pågrepet, og er blitt fortalt at han har en forhistorie med psykiske lidelser og behandling i det psykiatriske helsevernet.

- Vi må se på hva slags tilbud mannen har hatt. Har han vært fulgt opp av psykiatrisk poliklinikk, vil vi be om rapport. Har spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten vært inne, må vi gå bredere ut, sier fylkeslegen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer