Helseministeren krever gransking av trippeldrapet

- Vil ganske sikkert bli opprettet tilsynssak.

KREVER GRANSKING: Bjarne Håkon Hanssen vil at Helsetilsynet skal se på trippeldrapet i Tromsø. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
KREVER GRANSKING: Bjarne Håkon Hanssen vil at Helsetilsynet skal se på trippeldrapet i Tromsø. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) ber Helsetilsynet om å starte full gransking av helsevesenets håndtering av den antatte gjerningsmannen i trippeldrapssaken i Tromsø.

Hanssen vil at tilsynet skal kartlegge den trippeldrapssiktedes medisinske historie og undersøke hva slags oppfølging han har fått etter at han ble utskrevet fra Åsgård psykiatriske sykehus.

- Jeg vil be Helsetilsynet gå tungt inn i denne saken. Det viktigste nå er å lære av mulige feil som er begått, sier Hanssen til VG Nett.

Fylkeslege Caroline Olsborg i Troms opplyser at Helsetilsynet vil undersøke om den trippeldrapssiktede har fått tilstrekkelig psykiatrisk behandling for sine psykiske lidelser.

- Ut ifra de opplysninger som er kommet fram, vil det ganske sikkert bli opprettet tilsynssak, sier Olsborg til NTB.

Hun forteller at fylkeslegen er orientert av politiet om personen som er pågrepet, og er blitt fortalt at han har en forhistorie med psykiske lidelser og behandling i det psykiatriske helsevernet.

ÅSGÅRD PSYKIATRISKE SYKEHUS: Her har den siktede mannen blitt behandlet. Foto: Marius Fiskum
ÅSGÅRD PSYKIATRISKE SYKEHUS: Her har den siktede mannen blitt behandlet. Foto: Marius Fiskum Vis mer

- Vi må se på hva slags tilbud mannen har hatt. Har han vært fulgt opp av psykiatrisk poliklinikk, vil vi be om rapport. Har spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten vært inne, må vi gå bredere ut, sier fylkeslegen.(NTB)

ÅSTEDET: Her skal 38-åringen ha drept tre mennesker. Foto: Marius Fiskum
ÅSTEDET: Her skal 38-åringen ha drept tre mennesker. Foto: Marius Fiskum Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer