Helseministeren må redegjøre om Rikshospitalet

Når vil det nye Rikshospitalet stå ferdig? Det spør leder av sosialkomiteen John I. Alvheim. Han krever at helseministeren gir et endelig svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble det kjent at åpningen av det nye Rikshospitalet i Oslo blir utsatt med tre måneder, og at ekstrakostnadene ved utsettelsen blir på rundt 100 millioner kroner. Etter planen skulle sykehuset åpnes 17. januar, og flytteprosessen skulle ha startet allerede i oktober i år.

Alvheim føler seg langt fra sikker på at utsettelsen bare blir på tre måneder. Han viser blant annet til et oppslag i Aftenposten tirsdag om at Statsbygg ikke kan gi noen dato for ferdigstillelse.
Det er blant annet på bakgrunn av dette at Alvheim nå ønsker en redegjørelse.
- Jeg frykter at det kan bli høst i 1999 før det nye sykehuset åpner, sier Alvheim til NTB.

Tirsdag sendte Alvheim et brev til helseministeren der han anmoder Høybråten om å ta initiativet til en slik redegjørelse, dersom ikke informasjonen i statsbudsjettet er fullstendig oppdatert.

Stortinget starter høstsesjonen 2. oktober, og Alvheim sier til NTB at en slik redegjørelse bør komme så snart som mulig etter dette.

«Situasjonen ved Rikshospitalet vil bli meget vanskelig dersom virksomheten ved sykehuset nå må trappes opp på grunn av forsinkelser med ferdigstillelsen av det nye sykehuset. Dette kan medføre store økninger av utgiftene i tillegg til vanskeligheter med organisering og gjennomføring av det daglige arbeidet ved Rikshospitalet», skriver Alvheim.

(NTB)