Helseministeren vil gjøre snus­boksen mørke­grønn

Vil at alle røykpakker og snusbokser skal være reklamefrie og like.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helse- og omsorgsminister Bent Høie foreslår nå at alle tobakkspakninger skal bli mørkegrønne, ha helseadvarsler og være reklamefrie. 

For selv om antallet som røyker går ned, har andelen som snuser skutt i været.

- Industrien har gjennom design og produktutvikling klart å rekruttere flere unge til å snuse i Norge og Sverige, og der står vi i en særstilling i verden, sier helseministeren til Dagbladet.

- Det blir ikke kult å legge denne på bordet ved siden av Iphonen, sier han og viser fram den nye, mørkegrønne snusboksen.

- Skal bli mest mulig kjedelig Årlig dør 6600 nordmenn av sykdommer som skyldes røyking. Men helseministeren vil også snusboksen til livs, fordi de sier snus kan føre til kreft og diabetes 2.

- Vi innfører noe som vi vet virker, samtidig som vi ikke begrenser voksne menneskers valgfrihet eller innfører mer byråkrati, sier Høie til Dagbladet.

De vil foreslå forbud mot alle produsentlogoer på snus- og røykpakker. Det får Kreftforeningen for å juble.

- Vi skal gå for det mest gusjbrune og kjedelige, for å gjøre det mest mulig kjedelig å snuse, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer