Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsemyndighetene i villrede om LSD-saken

Helsemyndighetene er i villrede om hvordan de skal forholde seg til påstanden om at tre-fire krigsbarn skal ha mistet livet i forsøk med LSD på 1950- og 1960-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Statens helsetilsyn eller Sosial- og helsedepartementet (SHD) kunne i dag gi noen kommentar til realiteten i påstanden, som kommer fram i et prosesskrift fra advokatfullmektig Randi Hagen Spydevold.

- Vi må få områ oss en dag til, sier informasjonssjef Knut Tønsberg i Statens helsetilsyn. Han opplyser at det ennå ikke avklart hvor mye Helsetilsynet skal gå inn i saken, og hva som er riktig å gjøre.

Informasjonssjef Jostein Soldal i SHD sier at departementet foreløpig ikke har avklart hvordan dette skal følges opp. Krigsbarn-saken ligger på sosialministerens bord, men spørsmål om LSD tilhører helseministerens fagområde. Kanskje kan også andre departementer ha noe å bidra med, sier han.

NTB fikk tirsdag opplysninger som tyder på at påstanden om LSD-dødsfall opprinnelig stammer fra en kilde i Forsvaret, og at den via minst ett mellomledd har havnet i advokatfullmektig Spydevolds prosesskrift i krigsbarn-saken.

(NTB)