POLITIDRAP:
Kriminalteknikere jobber i huset i Mo i Rana der en en politibetjent onsdag ble drept da han og en kollega skulle transportere en psykisk syk person til Bodø.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
POLITIDRAP: Kriminalteknikere jobber i huset i Mo i Rana der en en politibetjent onsdag ble drept da han og en kollega skulle transportere en psykisk syk person til Bodø. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Helsepersonell gikk inn før politiet

Opplyste at den knivdrepte politimannen allerede var død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Årsaken til at den knivdrepte politimannen i Mo i Rana ikke ble hentet ut før etter halvannen time, var at ambulansepersonell som gikk inn i leiligheten før politiet, opplyste at han allerede var død.

Etter at den kvinnelige politistudenten som gikk inn i leiligheten sammen med den drepte politimannen Olav Kildal, hadde klart å ta seg ut og varslet om at han var skadd, gikk ambulansepersonell usikret inn i leiligheten, skriver Aftenposten.

- Den ene fra ambulansen hadde tatt seg inn i leilighetskomplekset og sett Kildal liggende på gulvet før hun ble kalt ut igjen på sambandet. Ut fra de vurderinger som hun gjorde der, så det ut som om Kildal var avgått ved døden. Da fant man det best å trekke seg ut, sier påtaleansvarlig Øyvind Rengård i Salten politidistrikt.

Fra knivstikkingen til polititjenestemannen ble hentet ut fra leiligheten gikk det halvannen time.

Det skal være uklart om ambulansepersonellet hadde fått beskjed fra politiet om at det kunne være farlig å gå inn i leiligheten.

(NTB)