SKJELLIG GRUNN TIL MISTANKE:
Gro Smogeli, sjef for seksjon for miljø- og finanskriminalitet i Oslo-politiet sier det er skjellig grunn til å mistenke de tre personene, som jobber ved et privat helseforetak, for å ha forledet Helfo til å utbetale i overkant av fem millioner kroner, eller å ha medvirket til dette. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SKJELLIG GRUNN TIL MISTANKE: Gro Smogeli, sjef for seksjon for miljø- og finanskriminalitet i Oslo-politiet sier det er skjellig grunn til å mistenke de tre personene, som jobber ved et privat helseforetak, for å ha forledet Helfo til å utbetale i overkant av fem millioner kroner, eller å ha medvirket til dette. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Helsepersonell siktet for grovt bedrageri

Skal ha lurt til seg over fem millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer ble i går pågrepet og siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri overfor Helfo (Helseøkonomiforvaltingen).  

Politiet mener at de tre helsearbeiderne har bedratt Helfo for rundt fem millioner kroner totalt.

- Det er skjellig grunn til å mistenke de tre personene, som jobber ved et privat helseforetak, for å ha forledet Helfo til å utbetale i overkant av fem millioner kroner, eller å ha medvirket til det, sier politiinspektør Gro Smogeli, leder ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt, i en pressemelding.

Politiet mener at bedrageriet er utført ved at det er levert refusjonskrav på urettmessige spesialisthenvisninger.

Smogeli sier til Dagbladet at forholdet ble anmeldt av Helfo, og at politiet har gjort «en del etterforskning» før de gikk til pågripelse.

Bedrageriet skal ifølge politiet ha pågått over en periode på rundt tre år.

To av de pågrepne, begge kvinner i 60-åra, ble løslatt etter avhør i går. Den tredje personen, en mann i 60-åra, ble sittende i varetekt, men vil bli løslatt etter nye avhør i dag.

De tre siktede har erkjent deler av de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffskyld, skriver politiet i pressemeldingen.

Smogeli ønsker ikke å utdype dette, men sier til Dagbladet at partene blant annet mener det ikke er riktig at forholdet skal ha pågått så lenge som tre år.

Dagbladet kommer med mer.