- Forebygger vold, misbruk og omsorgssvikt

Helsesøster kommer hjem til gravide

I Stovner bydel har hele 83 prosent takket ja til hjemmebesøk fra helsestasjonen. I løpet av 2017 vil sju av femten oslobydeler kunne tilby suksessprosjektet.

UTVIDER SUKSESSPROSJEKT: Byråd for eldre-, helse- og sosiale tjenester i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen (SV), møter ei mor fra Sri Lanka sammen med helsesøster Torhild Hjelmerud på Stovner helsestasjon. Foto: Jacques Hvistendahl 
UTVIDER SUKSESSPROSJEKT: Byråd for eldre-, helse- og sosiale tjenester i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen (SV), møter ei mor fra Sri Lanka sammen med helsesøster Torhild Hjelmerud på Stovner helsestasjon. Foto: Jacques Hvistendahl  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det framgår av forslaget til oslobudsjettet som byrådet legger fram klokka 12 i dag.

Dagbladet har møtt byråd for eldre-, helse- og sosiale tjenester i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen (SV), på Stovner helsestasjon.

- Forskningsresultatene på betydningen av hjemmebesøk hos gravide og småbarnsforeldre er overbevisende. De første leveåra er aller viktigst for utvikling og helse senere i livet. Hos barn ser man en positiv effekt på helse og skolegang ti, femten år senere, sier Thorkildsen.

«Nye mødre»

Mye har skjedd siden Stovner bydel, på eget initiativ, dro i gang pilotprosjektet «Nye mødre» i 2015.

Nå er prosjektet, som bydelen samarbeider med Helseetaten i Oslo kommune og institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo om, et fullverdig tiltak i bydelen.

Alle som går til svangerskapskontroll på helsestasjonen, i Stovner bydel er dette hele 90 prosent, får tilbud om hjemmebesøk fra helsestasjonen. Aller helst kommer kommer helsesøster på besøk allerede under graviditeten.

Hele 83 prosent har takket ja til hjemmebesøk fra helsestasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer