Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsestatsråden vil ha alle svar

I dag vil helseminister Dagfinn Høybråten kreve full rapport om hva som skjedde da en livsfarlig syk mann ble kasteball mellom forskjellige sykehus i Akershus og Oslo: - Jeg vil ha alle svar, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallet politietterforskes

Gjennom sin informasjonssekretær, Wenche Rasch, sier statsråden at han frykter helsepersonellet ikke har overholdt reglene om å yte øyeblikkelig hjelp.

Høybråten viser til Statens helsetilsyn, som har ansvaret for å undersøke slike saker. Allerede i dag tidlig vil han kontakte Helsetilsynet for å få en gjennomgang av saken. Etter en rekke avsløringer om uholdbare tilstander ved SiA, mener norske helsemyndigheter at det er viktig å få ordnet opp.

Lederen av helse- og sosialkomiteen i Stortinget, John I. Alvheim (FrP), går så langt at han mener Helsetilsynet må vurdere å politianmelde sykehuset.

- Dette er et grovt brudd på sykehusloven om å yte øyeblikkelig hjelp. Dette må få personlige konsekvenser for de ansvarlige, skriver Alvheim i en pressemelding.

Alvheim finner saken så graverende at han akter å ta den opp med helseminister Dagfinn Høybråten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!