Helset: - Jeg fulgte de daglige rutinene

Stein Vidar Helset innrømmer at han trolig har sendt e-posten som førte til at Økokrim siktet ham for underslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men han mener at det var en del av de daglige rutinene i selskapet.

- Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier drømt om at jeg eller noen andre ansatte ville bli siktet, sier Helset hoderystende.

I går ettermiddag var den siktede finanssjefen på et møte i Finance Credits lokaler. Der fikk alle de rundt 45 ansatte i Norge sparken. På vei ut fra møtet ble Helset oppringt av samboeren som fortalte at Økokrim sto i stua.

Dagbladet møtte ham hjemme i leiligheten ved 18-tida i går, og da hadde han fortsatt ikke tatt kontakt med advokat.

Bitter

30-åringen kan ikke huske når han sendte den konkrete e-posten som Økokrim legger til grunn for siktelsen. Men han forteller at det ble gjort tilsvarende overførsler omtrent daglig, enten av ham selv eller andre ansatte.

- Dette har vært et system i Finance Credit så lenge jeg har vært der. Slike overførsler finnes det mange av, og det ble ført penger både inn på og ut av klientkonti. Dette skyldes at også våre egne fordringer ble innbetalt til klientkonti. Jeg forstår ikke hvorfor Økokrim har tatt tak i denne når det sikkert finnes 300 slike overførsler i året, sier 30-åringen.

Han mener at han ikke har gjort seg skyldig i noe ulovlig, og legger ikke skjul på at han er bitter på de to siktede sjefene, Stensrud og Kristoffersen.

- Ingen hjemme-PC

- Alt dette er blitt beordret av de to som vi alle kjenner navnene på etter hvert. De siste fire og et halvt åra har jeg jobbet 60- 70 timer i uka. Da er det ikke fritt for at man sender dem en ond tanke.

Han forteller at de ansatte merket at likviditeten ble dårligere og dårligere den siste tida.

- At det har vært en underdekning på klientkontiene, er ingen overraskelse for oss. Rutinene for dette kunne nok, sett i ettertid, ha vært bedre.

Han forstår heller ikke hva Økokrim skal få ut av PC-en hans. - Jeg har ingen hjemme-PC, og heller ingen privat mail-adresse. Alt går via jobben, sier han.