Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helseteknologi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samfunnet kunne spart store summer om Helse-Norge tok i bruk ny teknologi og telemedisin. Særlig i Nord-Norge er utgiftene forbundet med pasientfrakt formidable. På landsbasis anslår helsemyndighetene utgiftene til halvannen milliard kroner. Mye av dette kunne vært spart ved mer systematisk bruk av såkalt telemedisin ved hjelp av enkle måleinstrumenter og mobiltelefoni. Det forutsetter imidlertid medvirkning fra både pasienter og myndigheter, og nødvendige investeringer. Direktør i Helse Nord, Finn Henry Hansen, advarer overfor NRK mot å tro at telemedisin er en vidundermedisin som kan løse alle utfordringer. På den annen side er det en alminnelig oppfatning at kommuner og sykehus er trege til å ta i bruk nye teknologiske løsninger.

Det er derfor prisverdig at Sosial- og helsedirektoratet i høst skal reise landet rundt for å vise mulighetene som ligger i telemedisin. Teknologisk utvikling vil øke helsevesenets muligheter til å helbrede, noe som igjen vil øke utgiftene. Da må også de muligheter til innsparing som teknologien innbyr til tas i bruk på en forstandig måte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling