Helseteknologi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samfunnet kunne spart store summer om Helse-Norge tok i bruk ny teknologi og telemedisin. Særlig i Nord-Norge er utgiftene forbundet med pasientfrakt formidable. På landsbasis anslår helsemyndighetene utgiftene til halvannen milliard kroner. Mye av dette kunne vært spart ved mer systematisk bruk av såkalt telemedisin ved hjelp av enkle måleinstrumenter og mobiltelefoni. Det forutsetter imidlertid medvirkning fra både pasienter og myndigheter, og nødvendige investeringer. Direktør i Helse Nord, Finn Henry Hansen, advarer overfor NRK mot å tro at telemedisin er en vidundermedisin som kan løse alle utfordringer. På den annen side er det en alminnelig oppfatning at kommuner og sykehus er trege til å ta i bruk nye teknologiske løsninger.

Det er derfor prisverdig at Sosial- og helsedirektoratet i høst skal reise landet rundt for å vise mulighetene som ligger i telemedisin. Teknologisk utvikling vil øke helsevesenets muligheter til å helbrede, noe som igjen vil øke utgiftene. Da må også de muligheter til innsparing som teknologien innbyr til tas i bruk på en forstandig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer