Helsetilsynet: - Alvorlig syk jentebaby ble ikke overvåket

Livet sto ikke til å redde etter svikt på fødeavdelingen i Bærum og nyfødtintensiven i Drammen.

KOM ALDRI HIT: Beslutningen om å overføre den alvorlig syke jentebabyen til nyfødtintensiven ved sykehuset i Drammen ble tatt tre timer før overflyttingen faktisk skjedde. Da var imidlertid jenta så syk at hun måtte flyttes til Rikshospitalet i Oslo. Livet sto ikke til å redde.
Foto: Kyrre Lien/NTB Scanpix
KOM ALDRI HIT: Beslutningen om å overføre den alvorlig syke jentebabyen til nyfødtintensiven ved sykehuset i Drammen ble tatt tre timer før overflyttingen faktisk skjedde. Da var imidlertid jenta så syk at hun måtte flyttes til Rikshospitalet i Oslo. Livet sto ikke til å redde. Foto: Kyrre Lien/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helsetilsynet konkluderer med at den nyfødte jenta, som ble født på Bærum sykehus i oktober i fjor, ikke fikk forsvarlig helsehjelp, skriver Drammens Tidende.

Da de 13 involverte jordmødrene og legene skjønte hvor alvorlig tilstanden var, sto ikke livet til å redde, skriver avisa.

I Vestre Viken Helseforetak er nyfødtintensiven lagt til Drammen sykehus, som skal bistå lokalsykehusene Bærum, Kongsberg og Ringerike med syke nyfødte.

I sin papirutgave i dag skriver Drammens Tidende at Helsetilsynet har startet gransking av sykehusene i Bærum, Drammen og Kongsberg etter to alvorlige tilfeller.

Krass kritikk I sin tilsynsrapport etter babydødsfallet trekker Helsetilsynet fram tre punkter de mener er svikt i forsvarlig helsehjelp:

•Trass i komplikasjoner under fødselen, håndterte en ekstern jordmor store deler av fødselen selv.•I en tidsperiode på halvannen time er det ikke dokumentert systematisk overvåking av den syke babyen.•Beslutningen om å overføre barnet til nyfødtintensiven i Drammen ble tatt tre timer før overflyttingen faktisk skjedde. Da var imidlertid jenta så syk at hun måtte flyttes til Rikshospitalet i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer