Helsetilsynet fant kritikkverdige forhold i Ali-saken

Helsetilsynet mener det ble gjort feil da Ali Farah ble forlatt av ambulansesjåfører i Sofienbergparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ble gjort feil da den hardt skadde og blødende Ali Farah (37) ble forlatt av ambulansesjåfører i Sofienbergparken i Oslo, slår Helsetilsynet fast i sin gransking, melder NTB.

Det bekrefter fylkeslege Petter Schou i Helsetilsynet i Oslo og Akershus overfor VG Nett. - Vi har funnet kritikkverdige forhold. Vi påpeker hva disse svakhetene er i rapporten, sier fylkeslege Petter Schou.

I ettermiddag legger tilsynet fram granskingsrapporten etter episoden i Sofienbergparken i Oslo mandag 6. august i år. Den vil deretter bli sendt videre til Statens helsetilsyn.

Vil bli informert i dag

Helsetilsynet har gransket om ambulansepersonalet gjennomførte en tilstrekkelig grundig undersøkelse av den skadde. Videre har de gransket hvorfor ambulansen reiste fra stedet uten å ta med seg den skadde, og hvordan de opptrådte overfor Ali Farah.

Helsetilsynet har også gransket kommunikasjonen mellom Oslo legevakt og alarmsentralen, samt hvordan Ullevål universitetssykehus har håndtert saken.

Sykehuset har også iverksatt sin egen granskning.Onsdag ettermiddag vil ambulansesjåførene og sykehuset bli informert om konklusjonene i rapporten, og hvilke reaksjoner Helsetilsynet anbefaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer