Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsetilsynet: Fødende kvinner fikk hjelp for sent

Livmoren revnet under fødselen.

Akershus universitetssykehus på Lørenskog. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Akershus universitetssykehus på Lørenskog. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett av barna døde, og i en av sakene har en jordmor fått advarsel.

- Ingen av pasientene fikk nødvendig behandling på riktig tidspunkt, sier seniorrådgiver Lars Thomas Johansen i Statens helsetilsyn til VG.

Helsetilsynet har omtalt de tre sakene i sin årlige tilsynsrapport, og konklusjonen er at ingen av dem fikk hjelp i tide. Alle sakene ble behandlet av Helsetilsynet i fjor, men to av dem er fortsatt under behandling.

Hendelsene skjedde ved Nordlandssykehuset, Akershus universitetssykehus og på Drammen sykehus. Det er en jordmor ved kvinneklinikken i Drammen som har fått advarsel. Helsetilsynet mener hun tilkalte lege altfor sent da babyen viste alvorlige tegn på stress.

Helseforetaket slipper imidlertid reaksjon fra Helsetilsynet ettersom de hadde gode nok rutiner for denne type risikofødsler. Problemet var at jordmoren ikke fulgte dem, skriver avisen.

Alle fødslene gjaldt kvinner som tidligere hadde tatt keisersnitt og som derfor har større risiko for at livmoren kan revne ved senere vaginal fødsel.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!