Helsetilsynet garanterer ikke at leger avslørt for sexovergrep ikke slår til igjen

Med de sender leger avslørt som sexovergripere tilbake i helsevesenet for å behandle pasienter.

INGEN GARANTIER: Direktør Jan Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn vil ikke gi noen garantier om at en tidligere seksualforbryter som tilsynet har godkjent som lege ved en behandlingsinstitusjon for MS-syke ikke slår til igjen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
INGEN GARANTIER: Direktør Jan Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn vil ikke gi noen garantier om at en tidligere seksualforbryter som tilsynet har godkjent som lege ved en behandlingsinstitusjon for MS-syke ikke slår til igjen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har avdekket at tre leger som er avslørt som overgripere har fått nye legejobber av Helsetilsynet. To av dem har i løpet av de siste årene hatt ansvaret for å behandle pasienter i det norske helsevesenet. I tillegg kjenner Dagbladet til at en fjerde lege som er dømt for overgrep i Norge, i dag jobber i utlandet med pasienter.

Ingen av pasientene informeres av helseinstitusjonene om at legene deres er avslørt for å begå seksuelle overgrep mot tidligere pasienter.

- Dette er sikkert Direktøren i Helsetilsynet vil at pasienter i Norge skal føle seg trygge.

- Vi har mekanismer som gjør at dette er sikkert, sier Andresen.

- Bør ikke norske pasienter kunne føle seg sikre på at legen deres ikke har begått seksuelle overgrep mot tidligere pasienter, som er kjent for dere?

- Det er helsepersonellet som må bevise at de igjen har en tillit som gjør at de kan tre inn i en behandlerrolle igjen, sier Andresen.

Ingen garantier Andresen bekrefter at nye pasienter ikke informeres av helsevesenet når legen deres er en tidligere overgriper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer