DØDE: Den 63 år gamle Døndu Tulum døde i en leilighet på Tøyen i Oslo.  Ambulansetjenesten valgte å sende politiet først. Flere av familiemedlemmene til den avdøde ble lagt i jern utenfor huset.    Foto: Siril K. Herseth / Dagbladet
DØDE: Den 63 år gamle Døndu Tulum døde i en leilighet på Tøyen i Oslo. Ambulansetjenesten valgte å sende politiet først. Flere av familiemedlemmene til den avdøde ble lagt i jern utenfor huset. Foto: Siril K. Herseth / DagbladetVis mer

Helsetilsynet gransker AMK etter Tøyen-dødsfall

AMK ventet på politiet da 63 år gamle Døndu Tulum døde av hjertesvikt på Tøyen i Oslo i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Statens helsetilsyn vil granske AMK-sentralen på Ullevål etter at en 63 år gammel kvinne døde av hjertesvikt på Tøyen i Oslo i januar.

Helsetilsynet i Oslo og Akershus har brukt nesten tre måneder på å granske saken, og sender den nå videre til Statens helsetilsyn som vil ta stilling til eventuelle reaksjoner mot AMK, melder TV 2.

Før kvinnen døde hadde familien hennes ringt ni ganger til AMK og bedt om ambulanse. Stemningen ble stadig mer amper, og operatøren ved AMK valgte å varsle politiet. Dette forsinket hjelpearbeidet og kvinnen var død før ambulansepersonellet kom fram.

Fylkeslegen i Oslo og Akershus, Peter Schou, har sett på hva som skjedde i forkant av dødsfallet. Han har blant annet undersøkt hvordan de pårørende ble informert underveis og hvorfor det tok så lang tid før ambulansen kom fram. Det at saken nå sendes videre til Statens helsetilsyn, kan tyde på at fylkeslegen mener det har skjedd noe ureglementert.

- Det er kanskje ti prosent av sakene vi får til behandling som går videre til Statens helsetilsyn, og det ligger jo i sakens natur at det er de alvorligste sakene, sier Schou til TV 2.

Bistandsadvokaten til den tyrkiske familien sier de pårørende er lettet over at saken går til Statens helsetilsyn.

(NTB)


FIKK IKKE HJELP: Tyrkiske Døndu Tulum døde av hjertesvikt. 
Foto:  PRIVAT
FIKK IKKE HJELP: Tyrkiske Døndu Tulum døde av hjertesvikt. Foto: PRIVAT Vis mer