Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsetilsynet gransker behandling av trippeldrapssiktede

Fastlegen må begrunne behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helsetilsynet i Oslo og Akershus skal undersøke hvilken befatning Grorud Distrikspsykiatriske Senter (DPS) har hatt med mannen som antas å ha drept sine tre søstre søndag kveld. Helsetilsynet skal også undersøke går inn på hvilken befatning mannens fastlege hadde. Det skriver Helsetilsynet i en pressemelding.

Undersøker svikt

Helsetilsynet var i kontakt med DPS og fastlegen dagen etter drapene, mandag 2. oktober. Den siktede gikk til behandling på Grorud DPS før drapene skjedde.

Dette skjer etter at det har vært mistanke om at det har vært en svikt i behandlingen av mannen.

- Det er spesielt to ting vi vil undersøke; pasientens journalopplysninger, og tiltakene som ble satt i gang i forhold til bruk av tvang/ikke tvang i denne saken, sa fylkeslege i Oslo og Akershus Helge Worren til Dagbladet.no tirsdag.

Tirsdag 3. oktober hadde DPS et møte med mannens fastlege for å komme til enighet om hva slags dokumentasjon som er nødvendig for å få nok informasjon om saken. Legen har fått en frist på to uker til å sende materiellet. DPS vil ha mannens journal og en uttalelse fra legen om kontaktomfanget med pasienten. De vil også ha en begrunnelse for de valg som er gjort i forbindelse med utredning og behandling, står det i pressemeldingen.

Helsetilsynet har fått en rapport fra Akershus Universitetssykehus (AHUS) om den kontakten de har hatt med den siktede etter at han ble henvist til DPS fra sin fastlege.

Helsetilsynet har bedt AHUS om ytterligere informasjon. Journalen ble overlevert på et møte onsdag 4. oktober. Da fikk også Helsetilsynet ytterligere informasjon om mannen.

BLE DREPT: Sørgende samlet seg utenfor huset hvor de tre søstrene ble drept. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
BLE DREPT: Sørgende samlet seg utenfor huset hvor de tre søstrene ble drept. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Politiet venter på journal

Politiet venter fortsatt på mannens journal, skriver VG Nett.

Mannen har selv gitt politiet tillatelse til innsyn i legejournalen, men AHUS har foreløpig ikke utlevert journalen.

Ifølge VG Nett vil sykehuset ta en avgjørelse på hva slags informasjon som skal utleveres i løpet av morgendagen.