Helsetilsynet med knusende dom: Bydel Bjerke har rapportert usant om forholdene på Villa Eik

Statens helstilsyn fastslår at Lars og Jonas har fått uforsvarlig omsorg, uten at bydelen har ryddet opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lars og Jonas har alvorlig autisme og bor på Villa Eik i Bydel Bjerke i Oslo. Fredag mottok mødrene deres kopi av et brev Statens helsetilsyn nå har sendt bydelen.

I skarpe ordelag fastslår Helsetilsynet at bydelen ikke har sikret forsvarlig omsorg for de to unge mennene, til tross for at bydelen over lengre tid har «fått anledning til å bringe den uforsvarlige virksomheten til opphør».

- Guttene våre har tatt stor skade av å bo i omsorgsboligen Villa Eik i bydel Bjerke. Episoder med bruk av tvang, utagering og alvorlig selvskading har eskalert de siste fem åra, uttalte mor og verge Eva Alexandra Fürst til Dagbladet 6. mars.

Sønnen hennes, Jonas, flyttet inn på Villa Eik da han var 15 år gammel i 2007. 

-  I løpet av seks måneder var det 71 forskjellige mennesker som tørket sønnen min bak. Det er på ingen måte de ansatte på Villa Eik vi går til angrep mot. De ønsker guttene våre det beste. Det er bydelsadministrasjonen som siden 2011 ikke har sørget for stabil bemanning og nødvendig opplæring av personell, uttalte mor og verge Gro Greftegreff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer