Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsetopp og tidligere FpU-leder legger seg flat etter å ha vitset om voldtekt av menn fra scenen

- Ikke greit, sier helseminister Bent Høie (H) om hans politiske rådgiver Atle Simonsens (Frp) voldtekts-vitser.

VITSER OM VOLDTEKT: Atle Simonsen jobber i Helse- og omsorgsdepartementet som politisk rådgiver for statsråd Bent Høie. Her gjør han standup i Stavanger og vitser om menn som anmelder voldtekt. Video: Facebook/ Atle Simonsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politisk rådgiver i helseminister Bent Høies Helse- og omsorgsdepartement, Atle Simonsen (Frp), får kraftig kritikk for å ha vitset om voldtekt av menn.

Det melder TV 2.

På sin åpne Facebook-profil har Simonsen selv delt video av vitsene som han dro fra en stand-up-scene i Stavanger fredag.

Det var første gang Simonsen forsøkte seg på stand-up.

Dro vitser om voldtekt

Simonsen er tidligere leder av Frp's ungdomsparti FpU, og introduserte seg selv fra scenen som en del av ledelsen i Helsedepartementet.

- Jeg leste en rapport for litt siden, som er ganske alvorlig, som viser at det er stadig flere menn som anmelder voldtekt. Altså menn som har blitt voldtatt av damer! Hvordan foregår det, spør Simonsen retorisk fra scenen, og fortsetter:

- Det er slit nok for noen å få den opp når de har lyst, har jeg hørt, men det er jo mulig at de bare ble stiv av skrekk.

Publikum ler hjertelig, og Simonsen spør så publikum om hvor mye fylleangst man må ha for å anmelde en voldtekt utført av «en dame. 1.60. Blond».

- Ingen tror på det. Det er i hvert fall ingen som tror at du ikke likte det, sier Simonsen.

Legger seg flat

I en kommentar han har skrevet på Facebook legger Simonsen seg flat og beklager saken. Det gjør han også overfor Dagbladet.

- Dette er veldig dumt, og jeg vil beklage hvis noen får vondt av å se dette, sier Simonsen til Dagbladet.

Han forklarer at han hadde drukket en to-tre øl på forhånd, og at flere av vitsene han hadde forberedt, var raskt satt sammen.

- Det virket passende der og da, men jeg ser i ettertid at jeg naturligvis ikke burde ha sagt det. Det ser ut som om jeg bagatelliserer overgrep. Det var ikke intensjonen, sier Simonsen, som også vedgår at det burde han tenkt på før han gikk på scenen.

- Jeg burde absolutt ha sett det på forhånd. Det er dumt at jeg ikke så det før.

Han forteller til Dagbladet han har vært i kontakt med sin sjef, helseminister Bent Høie (H) om saken, men ønsker ikke å kommentere hva de to snakket om.

- Jeg ga han beskjed om at TV 2-saken kom, sier Simonsen.

- Bør vite bedre

Én av dem som reagerte da Simonsen selv la ut videoen på Facebook, var SV-politiker Hilde Mari Bjørke.

I kommentarfeltet under videoen skriver hun: «Sorry for å være gledesdreper for standup-debuten din Atle, men ikke særlig proft å jobbe i helsedepartementet og vitse på den måten om voldtekt?».

- Jeg mener en politisk rådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet bør vite bedre enn som så. Dette bidrar til å opprettholde tabuene om voldtekt av menn og det er veldig synd at det kommer fra en helsetopp, sier Bjørke til TV 2.

Bent Høie: - Ikke greit

I en kommentar til Dagbladet, kaller helseminister Bent Høie (H) Atle Simonsens vitser fra stand-up-scenen, «ikke greit».

- Han har selv beklaget sin stand-up-vits om hvordan kvinner kan voldta menn. Det er bra, for det å spøke om alvorlige overgrep er ikke greit. Atle innser at han ikke burde ha sagt noe som kan oppfattes som om han bagatelliserer overgrep. Atle har understreket at dette var dumt, og at han beklager at han har gjort noen vondt, sier Høie.

- Både Atle og jeg har i lengre tid vært opptatt av at det må slås hardt ned på overgrep, både begått av menn og kvinner. Vitsen var en feilvurdering han har beklaget. Jeg har derfor fortsatt tillit til ham som min politiske rådgiver, legger helseministeren til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!