Helsetopp trakk seg i kjølvannet av Daniel-saken

Gro Vik Knutsen uttaler at hun i ettertid ser at hun uttrykte seg feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gro Vik Knutsen i Statens helsetilsyn har trukket seg som følge av uttalelser hun kom med til klinikkdirektør Olav Røise i kjølvannet av Daniel-saken, skriver Aftenposten.

Knutsen var leder for Undersøkelsesenheten i Statens helsetilsyn.

Ifølge et brev fra Røise til Jan Fredrik Andersen, direktør i Helsetilsynet, hadde Knutsen i en telefonsamtale med Røise 23. juni i år sagt det kunne «ramme ham» hvis han gikk ut offentlig med kritikk. Hun understreket også overfor Røise at dette ville gå utover leger på Molde sjukehus.

Uttalelsene kom etter at Røise, som er klinikkdirektør på Oslo universitetssykehus, hadde gått hardt ut mot konklusjonene til Statens helsetilsyn i den såkalte Daniel-saken, der en to år gammel gutt døde etter en operasjon på Molde sjukehus i 2009.

Knutsen skriver til Aftenposten i en epost at hun uttrykte seg «på en måte hun i ettertid innser er feil, og som var i strid med mine intensjoner».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer