Helsetopper drakk vin for 29.000 kroner

Da 39 helsetopper var samlet til seminar i fjor, gikk det med 40 flasker vin til middagen. - Det skal ikke være slik, sier departementsråd Bjørn-Inge Larsen, som varsler opprydning

RYDDER OPP: Departementsråd i Helsedepartementet, Bjørn-Inge Larsen, varsler opprydning etter en fuktig middag i fjor.
RYDDER OPP: Departementsråd i Helsedepartementet, Bjørn-Inge Larsen, varsler opprydning etter en fuktig middag i fjor.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene satset i fjor 7,7 millioner kroner på kampanjen «Hvite uker» for å få oss til å drikke mindre. Men bare to måneder tidligere drakk 39 helsetopper 40 flasker vin for til sammen 29.000 kroner under et arrangement på Lysebu i Oslo, skriver Bergens Tidende.

Kvitteringen viser at helsetoppene i løpet av kvelden gikk gjennom åtte flasker Loimer, åtte flasker Sartarelli, åtte flasker med Cava Brut Natura, i tillegg til ni flasker rødvin og sju flasker BA. Kracher.

Departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), Bjørn-Inge Larsen, sier de vil innføre nye regler for hvor mye alkohol som kan serveres på arrangementer. Konfrontert med regningen fra Lysebu, hvor det ble servert 40 flasker vin til 39 gjester, svarer han:

- Det er for mye for et arrangement i regi av HOD. Jeg kan ikke si helt hva som er historien bak dette. Det er mulig at det har spilt en rolle at det ble bestilt middag til 60 kursdeltakere, og en del ikke kom til middagen. Men det skal uansett ikke være slik, sier han.

Tidligere helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) mener politikere og byråkrater må sette handling foran ord. - Jeg er enig i at 40 flasker for 39 personer ser mye ut. Men jeg opplevde aldri dette som noen form for sjøslag. Jeg har ikke sett noe overdrevet konsum, men jeg går selv alltid tidlig og legger meg ved slike tilstelninger, sier hun.

(NTB)