Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsetopper i karantene

En medarbeider i Helsedirektoratet er bekreftet smittet med coronaviruset. Dermed settes både helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg i karantene.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Lørdag melder Helse- og omsorgsdepartementet at en ansatt hos Helsedirektoratet er påvist smitte, og at hele toppledelsen i direktoratet er satt i isolasjon.

I tillegg rammes også Helse- og omsorgsdepartementet og Folkehelseinstituttet.

Ifølge Aftenposten er det assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen som har fått påvist coronaviruset.

«Medarbeideren har vært i nærheten av flere i ledelsen, som etter retningslinjene nå er i isolasjon. Smittesporing gjennomføres, slik at andre som også har vært i nærheten av vedkommende blir satt i karantene», skriver departementet i en pressemelding.

CORONAVIRUSET: Lege Harald Dobloug svarer på spørsmål knyttet til hvilke tiltak barnefamilier bør gjøre. Video: Dagbladet TV Vis mer

Har deltatt i møter

Departementet skriver at dette rammer både helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Øvrig ledelse i Helsedirektoratet og deler av FHI-ledelsen rammes også.

«Vedkommende har også deltatt i møter i Helse- og omsorgsdepartementet. Det medfører at departementet nå har en gjennomgang for å kartlegge nærkontakter.»

Alle de berørte er uten symptomer, og i arbeid, melder Helse- og omsorgsdepartementet.

Ikke smittet

- Ja, nå er jeg i hjemmekarantene, slik som veldig mange andre. Jeg har jo vært i kontakt med så mange, så jeg har tatt en test. Den er negativ, men jeg omfattes likevel av karantenereglene, sier Bjørn Guldvog til Dagbladet

Guldvog forteller videre at Helsedirektoratet har opprettet en stedlig ledelse ved fungerende assisterende direktør Linda Granlund.

Guldvog og andre i ledelsen må belage seg på å jobbe hjemmefra.

- Det er lite sannsynlig at dette er et stort smitteproblem. Det er selvfølgeig kjedelig med hjemmekarantene, men det skal vi få til, sier Guldvog.

Dagbladet følger saken!

Hele Norges coronakart