Helsevesenet er allerede overbelastet, nå truer sykepleierne med streik

- Det er ikke meningen at de som redder liv, skal dø, sier fagforeningen.

TRUER MED STREIK:  Helsearbeidere ved John Fitzgerald Kennedy-sykehuset i Monrovia (begge bildene) holdt en demonstrasjon hvor de krevde bedre utstyr og lønn 1. september. Nå truer fagforeninger med streik dersom forholdene for landets helsearbeidere ikke bedres innen mandag. Foto: Domonique Faget / AFP Photo / NTB Scanpix
TRUER MED STREIK: Helsearbeidere ved John Fitzgerald Kennedy-sykehuset i Monrovia (begge bildene) holdt en demonstrasjon hvor de krevde bedre utstyr og lønn 1. september. Nå truer fagforeninger med streik dersom forholdene for landets helsearbeidere ikke bedres innen mandag. Foto: Domonique Faget / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helsearbeidere i Liberia truer nå med å forlate ebola-pasienter ved landets klinikker, behandlingssenter og sykehus mandag, hvis de ikke får bedre arbeidsforhold og smittevernutstyr.

Mandag kan flere hundre helsearbeidere gå ut i streik, og dermed ramme det allerede skjøre helsesystemet hardt.

- Helsearbeidere dør fordi de ikke blir beskyttet. Det er ikke meningen at de som redder liv, skal dø i prosessen. Vi har lenge bedt myndighetene om å gi oss bedre smittevernutstyr, men de gjør det ikke, sier lederen for fagforeningen National Health Workers Association, George Williams, til Reuters.

På jobb med høy risiko Ebola-utbruddet i Vest-Afrika har så langt krevd livet til 232 helsearbeidere, og har overbelastet helsesystemene i både Liberia, Sierra Leone og Guinea. Men spesielt ille har det vært i Liberia, hvor klinikker og sykehus har måttet sende hjem pasienter fordi det ikke er plass på behandlingssentrene.

Lokale helsemyndigheter sier de trenger 2930 senger til ebola-syke, men de har bare 620. Og problemet stopper ikke der, for inne på sykehusene og klinikkene er behovet for smittevernutstyr stort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer