Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Helsevesenet trenger Jonas

Stoltenberg om helseministerskiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg mener helsevesenet trengte et statsrådskifte nå.

- Først og fremst handler dette om at Helsevesenet trenger den kraften, kunnskapen og initiativene som Jonas bringer med seg, sier Stoltenberg til Dagbladet.

I dagens statsråd overtok Jonas Gahr Støre ansvaret for det norske folks heklse fra Anne-Grethe Strøm-Erichsen. Hun overtar ansvaret for Forsvaret.

- Støre har lang erfaring fra helsepolitikk, både fra mitt kontor, fra Røde Kors og fra Verdens helseorganisasjon, sier Stoltenberg.

Valgkamp
- Er dette manskapet som skal vinne valget?
- Det er i hverfall et manskap som er rustet for å vinne valg. Det er dyktige statsråder, det er fornying or erstattning. Det å få Hadia Tadjik som kulturminister, Espen Barth Eide som utenriksminister, Jonas som helseminister og alle de andre - det er dyktige mennesker på nye poster som jeg er helt sikker på vil bidra bra.

Det har lenge vært spekulert i at regjeringens suverent mest populære statsråd, Jonas Gahr Støre må få bryne seg på innenrikspolitik slik at han kan få den nødvendige erfaringen til å kunne erstatte Stoltenberg som statsminister.

- Jeg er leder i Arbeiderpartiet. Debatten om min etterfølger får vi ta på landsmøte når den tid kommer, sier statsministeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media