Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsides frieri

Bengt Berglund (36) brukte en helside i dagens Dagblad til å fri til sin Synne. Les hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berglund jobber til daglig som markedssjef i Dagbladet.no og benyttet fredagen til et høyst uvanlig frieri. I Fredagsbilaget til Dagbladet rykket han inn en helsides fargeannonse med teksten «Synne! Vil du gifte deg med meg? Hvis svaret er ja, se i langskapet på kjøkkenet!»

- Dagen startet med at hun fikk levert 50 langstilkede roser fra et lokalt gartneri på døra klokken 7.30. Med buketten fulgte det med et Dagblad, og et kort hvor jeg hadde skrevet «Nyt avisen, les den nøye, det blir en uforglemmelig dag».

Berglund fortalte sin tilkommende at han hadde reist på jobben. Det hadde han ikke. Han ventet utenfor på svaret.

- Jeg har selvfølgelig fått ja, sier Berglund til Dagbladet.no.

I langskapet hadde han gjemt flere hyggelige overraskelser, et kort, og selvfølgelig forlovelsesringen. Berglund hadde også skrevet en lapp hvor Synne fikk beskjed om å pakke kofferten.

- Jeg la en invitasjon til en romantisk middag på Engø Gård på Tjøme med overnatting som en del av overraskelsen, sier han.

Del av et konsept

- Men hvordan fikk du egentlig ideen til dette?

- Egentlig hadde jeg tenkt å bygge en snøborg mellom Bastøya og fastlandet, men det ble aldri is. Så denne ideen fikk jeg i februar. Jeg ville at det skulle være en del av et konsept, at frieriet ikke bare skulle være annonsen, sier Berglund.

Valg av bilde var en grei sak, skal vi tro den nyforlevede.

- Jeg synes damene på bildet er helt fantastiske. De utstråler så mye glede og livskraft. Og så er det selvfølgelig veldig metaforisk med ideen om svigermors drøm, ler Berglund.

Enorm respons

- Så til det alle lurer på: Hvor dyrt var dette?

- Det har jeg ingen kommentar til. Men jeg fikk en hyggelig rabatt fra annonseavdelingen, sier han.

Telefonen til Berglund har ikke stått stille i dag. Aviser fra hele landet har ringt for å be om en kommentar. I tillegg har han fått haugevis av tekstmeldinger fra kjente og ukjente.

- Jeg er helt overveldet over responsen. Jeg får tekstmeldinger fra folk jeg ikke vet hvem er en gang. Hør på denne for eksempel, den fikk jeg fra en fyr jeg ikke aner hvem er: «Sinnsykt bra, dette gir meg troen på at det finnes mennesker på østlandet som lever livet. Rock'n'roll», forteller en oppstemt Berglund til Dagbladet.no.

Nå skal Bengt og hans kommende kone skru av telefonene og reise til Tjøme.

- Men når skal bryllupet stå?

- Vi har satt en dato, men det får vi komme tilbake til. Kanskje jeg skal annonsere det til neste år, ler Berglund.

SLO PÅ STORTROMMA: Bengt Berglund brukte en helside i Dagbladet til å fri.