Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helsingfors-drapene fortsatt en gåte

Finsk politi har ennå ikke funnet noe motiv for drapene på en skytebane i Helsingfors søndag. En kvinne satt mandag formiddag i intense avhør etter skyteepisoden der tre mennesker mistet livet og ble alvorlig såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre drapene og de to drapsforsøkene kvinnen er siktet for, skjedde i form av én enkelt, sammenhengende skuddserie, sier overinspektør Paul Kokko ved kriminalpolitiet i Helsingfors. Den erfarne etterforskeren betegner overgrepene som usedvanlig grusomme og rå.

Politiet lette mandag fortsatt etter drapsvåpenet, en pistol av minst ni millimeters kaliber. Etterforskerne tror at pistolen tilhørte klubben som eier skytebanen der drapene skjedde, og sier at den rettsmedisinske gransking av de døde trolig vil skape mer klarhet i dette.

Flukten

Kvinnen drev sportsskyting ved skytebanen, da hun av ukjent årsak vendte våpenet mot fem menn i det samme lokalet og skjøt dem gjennom hodet. Tre døde på stedet og en fjerde ble liggende bevisstløs, mens femtemann til tross for sine alvorlige skader greide å komme seg unna.

Kvinnen ble stanset da hun ville gå gjennom sikkerhetskontrollen på Vanda-flyplassen utenfor Helsingfors for å sette seg på et fly til utlandet. Hun var ikke bevæpnet, og gjorde ingen motstand under pågripelsen, som ifølge politiet gikk raskt og rolig for seg.

Mannen som lå hardt såret i lokalet etter skytingen, ble natt til mandag operert, og han var mandag morgen ved bevissthet og i såpass god form at han kunne snakke med etterforskere.

Fra Helsingfors

En av hans kamerater mistet livet i skytingen, mens den andre kom seg unna. Alle de tre drapsofrene var fra Helsingfors-regionen, mens den arresterte kvinnen også er fra hovedstadsområdet. Hun er 30 år gammel og finsk statsborger, opplyste politiet mandag.

Finlands innenriksminister Jan-Erik Enestam sa mandag at det må settes strengere regler for klubber og andre virksomheter som ønsker å drive opplæring i bruk av skytevåpen.

Slik det nå er, kan det drives skyting i et hvilket som helst lokale, så lenge en person med våpenlisens er til stede i lokalet.

Skyteklubben Helsinki Shooting Clubs leder Patrik Forsström sa mandag at klubben er blitt drevet helt i tråd med de gjeldende regler og forskrifter. Han tilføyer at Finlands datalovgivning setter strenge grenser for hvilke opplysninger klubben kan kreve fra folk som søker medlemskap.

(NTB-FNB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media