Finland:

Helsinkis varaordfører tatt for tagging

Helsinki varaordfører ble i helga tatt på fersken mens han tagget på en tunnelvegg. Pøbelstreken gjorde at han fikk en bot på 3500 euro.

TATT: Helsinkis varaordfører Paavo Arhinmaki (i hvit) har fått en saftig bot for tagging. Han var kultur- og idrettsminister mellom 2011 og 2014. Her er han en av tilskuerne på en ishockeykamp under Sochi-OL i Russland i 2014. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB
TATT: Helsinkis varaordfører Paavo Arhinmaki (i hvit) har fått en saftig bot for tagging. Han var kultur- og idrettsminister mellom 2011 og 2014. Her er han en av tilskuerne på en ishockeykamp under Sochi-OL i Russland i 2014. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beløpet tilsvarer om lag 41000 norske kroner etter dagens kurs.

Det var fredag kveld at sikkerhetsvakter oppdaget 46 år gamle Paavo Arhinmaki og en venn mens de holdt på med graffiti på en tunnelvegg ved jernbanen i byen Vanda, nordvest for Helsingfors.

Taggingen inneholdt blant annet ordene «verdensherredømme og gode karrierevalg».

BEKLAGET: Arhinmaki, som er varaordfører og ansvarlig for kultur- og fritidstilbud i den finske hovedstaden, beklaget hendelsen i et Facebook-innlegg lørdag. Foto: Pekka Sakki/Lehtikuva/Reuters/NTB
BEKLAGET: Arhinmaki, som er varaordfører og ansvarlig for kultur- og fritidstilbud i den finske hovedstaden, beklaget hendelsen i et Facebook-innlegg lørdag. Foto: Pekka Sakki/Lehtikuva/Reuters/NTB Vis mer

Arhinmaki, som er varaordfører og ansvarlig for kultur- og fritidstilbud i den finske hovedstaden, beklaget hendelsen i et Facebook-innlegg lørdag.

- Det var en dum ting av meg å gjøre. Helt tankeløst. Spesielt med tanke på at det finnes vegger hvor det er tiltatt å tagge, står det i innlegget.

En regional vedlikeholdssjef i Trafikledsverket, den finske forvaltningsmyndighetene for samferdsel, sier til AFP at det tok over tre timer å fjerne taggingen.

Arhinmakis sjef, Helsingfors-ordfører Juhana Vartiainen, sier til AFP at han er lite imponert over opptrinnet til 46-åringen og har vært i kontakt med varaordføreren.

Tagge-episoden etterforskes nå av politiet, men Arhinmaki har uttalt at han ikke mener hendelsen er så alvorlig at han må trekke seg som varaordfører.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer